Derde editie online geplaatst, 7 december 2018.

"Watchman, what of the night? Watchman, what of the night?"
The watchman said, "The morning comes, and also the night.
If you will inquire, inquire. Come back again.

Isaiah 21:11-12 (also Djuna Barnes, Nightwood)


Plato's Atlantis in de Bijbel: Tzafon


De komende ondergang van Atlantis-Babylon en het einde van het wereldkapitalisme (Zacharia 5:11; Openbaring 18)

Een mysterieuze stad slingert door de krochten van de geschiedenis. Voor de Zondvloed was dit de stad Henoch die gebouwd was door Kaïn. Na de Zondvloed kwamen we Babylon aan de Eufraat en Ninivé (Mosoel) aan de Tigris tegen. Later komen we Sodom en Gomorra tegen. In de mythe kwamen we Atlantis, Troje, Asgard, Avalon en de Tuin van de Hesperiden tegen. In de moderne kunst doken de steden Metropolis en Gotham City op. In de Bijbel is deze stad Babylon aan de Eufraat, waar thans Al-Hillah ligt. Atlantis heeft van alles te maken met Tzafon dat in Psalm 48:2 met "noorden" is vertaald. Een andere betekenis is die van "middernacht" of het 25ste uur.

Drie overstromingen

De drie overstromingen in Kritias 112 werden ook in de Leiden Papyrus #344 genoemd en vonden plaats tijdens de Exodus in de zuidelijke dimensie van Tzafon, namelijk Caïro, waar ook de Baäl-Tzafon, de Sfinx is. Tijdens de Exodus kwam het Atlantis achtige leger van Farao om in de golven van de Nijldelta. Het leger van de Exodus ging via de Nijldelta (Gary M. Matheny, Exodus, Xulon Press, 2011, USA) en niet via de Golf van Aqaba.

Recommended literature:
Scheil, A. (2016). Babylon Under Western Eyes: A Study of Allusion and Myth. Toronto, Canada: University of Toronto.
Louden, B. (2011). Homer's Odyssey and the Near East. Cambridge, Groot-Brittannië: Cambridge University Press.

Eerste reactie op mijn boek

14/4/2018 Beste Leon Elshout ;-)
Wat is dit geweldig!!!! Ik ben naar de link gegaan en in één stuk gaan doorlezen. Kostelijk geschreven en een echte pageturner. Ik moet nu even stoppen omdat ik nog veel te doen heb (morgen o.a. een spreekbeurt), maar ik wil je toch alvast even heel hartelijk feliciteren met deze uitgave. Vermoedelijk zal ik me niet in al je conclusies kunnen vinden, maar wat maakt dat uit? Kan dit boek niet worden uitgegeven op papier? Ik wil dit in mijn boekenkast hebben staan! Ik ben nog naar net in je boek begonnen maar ben verbluft over je belezenheid en de intelligente verbanden die je weet te leggen. Tot zover even mijn eerste enthousiaste reactie.